Машина за вознемирување на челична арматура

Краток опис:


Детали за производот

Ознаки на производи

Резиме

Технологијата за поврзување со директен навој е да се користи специјална машина за вознемирување за да се вознемири делот со навој што треба да се обработи на крајот од арматурата однапред, за да се зголеми дијаметарот на делот што вознемирува да биде поголем од дијаметарот на основниот метал.Потоа користете ја потпорната специјална машина за навој за навојување на вознемирувачкиот дел, а потоа употребете ја ракавот од истата спецификација за да ги поврзете навојните делови од двете глави од обработени челични шипки со клуч, односно да го комплетирате таканаречениот задник од челична шипка. зглоб.Технологијата за поврзување со праволиниски конци, како што е вознемирувањето, ги има предностите на стабилни перформанси, заштеда на труд и брзо поврзување и висока стапка на квалификации за проверка.Во исто време, може целосно да го реши проблемот со неротирачкото поврзување на арматурата.

Параметри на производот

Модел

JD2500

Вознемирувачка машина

Соодветна големина на арматура (мм)

16-40

Ном.Forge Force (KN)

2500

Димензии (мм)

1380*670*1240

Тежина (кг)

1300

Хидраулична пумпа за масло

Номинален притисок на маслото (MPa)

28

Ном.проток (L/min)

10

Моќност на моторот (kw)

7.5

Димензии (мм)

1400*900*1000

Тежина (кг)

2000 година

Процес на работа

1. Вклучете го напојувањето, отворете го вентилот за вода за ладење и притиснете го копчето за почеток на вртење напред за да ја ротирате рачката за довод и да ја доведете кон работното парче за да го реализирате сечењето.Кога должината на соголување на ребрата ги исполнува барањата, ножот за соголување на ребрата автоматски ќе се отвори и ќе ја ротира рачката за да продолжи со хранење за да се реализира тркалањето на конецот.Кога валјакот со навој ќе контактира со арматурата, не заборавајте да извршите сила и да го ротирате вретеното за еден циклус.Аксијалното снабдување е должина на теренот.Кога доводот ќе достигне одреден степен, автоматското внесување може да се реализира додека не заврши автоматското стопирање по целиот процес на тркалање.Притиснете го копчето за обратно стартување за да постигнете автоматско повлекување на алатот.

2. Кога ќе заврши автоматското повлекување на алатот, свртете ја рачката за довод во насока на стрелките на часовникот за да ја вратите тркалачката глава во почетната положба.Во тоа време, ножот за соголување на ребрата автоматски ќе се ресетира.Само отстранете го обработеното работно парче.

3. Проверете ја должината на конецот со прстенест мерач и се квалификува ако грешката е во опсегот;Во исто време, проверете ја големината на главата на завртката со конецот go no go мерач.Квалификуван е ако мерачот за движење може да се навртува и не може да се навртува или не може целосно да се навртува.

4. При превртување на жица за назад, прво заменете ги двете положби на тркалото за тркалање со жица во главата за тркалање;Потоа променете ја положбата на блокот за притисок на прекинувачот за патување напред-назад и погрижете се патувањето да остане непроменето.

5. При тркалање на обратниот конец, притиснете го копчето за стартување со ротирање напред и свртете ја рачката за довод за да се напојува кон работното парче за да се реализира сечењето.Кога должината на соголување на ребрата ги исполнува барањата, ножот за соголување на ребрата автоматски ќе се отвори и ќе престане да се храни.Во тоа време, притиснете го копчето за стопирање за да застанете, притиснете го копчето за назад, главата за тркалање ќе се ротира обратно, а контролната рачка ќе продолжи да се напојува за да се тркалаат обратната нишка.Кога тркалото за жици ќе контактира со арматурата, не заборавајте да употребите сила и да го натерате вретеното да се ротира за еден циклус и да ја нахраните должината на чекорот аксијално.Кога хранењето ќе достигне одреден степен, може да реализира автоматско хранење додека не заврши целиот процес на тркалање и машината автоматски не запре.Притиснете го копчето за стартување на ротацијата напред за да го реализирате автоматското повлекување на алатот.

 

 

 


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја