Арматура Тема тркалање машина

 • лесна за ракување JBG-40F машина за тркалање со конец за арматура

  лесна за ракување JBG-40F машина за тркалање со конец за арматура

  лесна за ракување JBG-40F машина за тркалање со конец за арматура

  JBG-40F се користи за градежен проект HRB335, HRB400, HRB500 топло валана ребреста армирана шипка со дијаметар од 14-40 mm. Користи систем за контрола на низок притисок, едноставна работа, безбедна и сигурна. Покрај тоа, машината усвојува висок квалитет од 5,5 kw моторот, а должината на обработката на конецот може да достигне 300 mm и за десната и за левата нишка. Оваа машина не само што може да ја обработи паралелната нишка на арматурата, туку и да ја обработи сидровата завртка за градежништво.
  JBG-40F 分解图
  Предности:
  1. Положбениот диск може да се користи за слободно прилагодување на димензијата во дијаметар од 14-40 mm
  2. Електричен панел од познат бренд, побезбеден.
  3. Висококвалитетен мотор од бакарна жица од 5,5KW, гарантира постабилна изведба.
  4. Должината на конецот може да достигне 300 mm и за десна и за левак конец.
  5. Добар квалитет на стегање од леано железо, може многу цврсто да ја стегне арматурата или тркалезната лента.
  6. Машината не само што ја обработува арматурата, туку ја обработува и сидровата завртка.
  JBG-40F
  40F 包装 运输
  Контактирајте не
  Најчесто поставувани прашања
  1.Кои се потрошните резервни делови?Одговор: валјак, сечило, ексцентрично вратило.
  2. Колку е напонот на моторот?
  Одговор: стандардниот мотор на машината е 3-380V-50HZ.ние исто така можеме да направиме мотор од 3-440V, 220V, итн.
  3. Која е спецификацијата на конецот?
  Одговор: спецификацијата на ролери е метричка, UNC или BSW.
 • Цена на машината за тркалање со конец за арматура

  Цена на машината за тркалање со конец за арматура

  Baoding Jindi Machinery Co., Ltd е професионален производител на опрема за механичко спојување на арматура, машини за обработка на арматура, спојка за арматура и сродни производи.Нашата компанија има повеќе од 500 вработени, од кои 120 техничари.Имаме силна техничка сила, напредна опрема за производство и комплетни средства за тестирање;имаме сопствена физичко-хемиска лабораторија, механичка лабораторија и метролошка лабораторија.Нашата компанија има положено меѓународен сертификат за систем за квалитет ISO 9001 и има сигурен систем за обезбедување квалитет.Годишно произведува 10000 комплети различни машини и 50 милиони спојки за арматура, кои се достапни низ целата земја на секое место.

  I. Основни информации

  МашинаМодел:ЈБГ-40 илјадиI

  Тежина на машината: 420кг

  Номинален напон: 3-220V

  Номинална моќност: 4,0 kw

  Фреквенција на напојување: 60HZ

  Дозволена физичка средина, температура и висина за работа и складирање:

  Машината треба да бидесе чуваатво магацин со сув воздух и без штетен гас.

  Машината треба да се чува чиста.

  Машината работи под следниве услови:

  1. Висината на нивото на морето не надминува 2.000 М.

  1. Медиумот за ладење не надминува 40℃.
  2. Дијаметарот на арматурата за обработка не го надминува дијаметарот на арматурата регулиран на табличката со име.

  II.Упатство за безбедно работење

  1. Погрижете се внимателно да го прочитате упатството за работа пред операцијата.
  2. Погрижете се да го чувате ова упатство безбедно за идна референца.
  3. Прво ставете ја машината на стабилна површина и поправете ја.Поврзете го кабелот за напојување и жица за заземјување, напојувањето е трифазно 380V60Hz.Потребно е да се додаде доволноh Течноста за ладење растворлива во вода (течност за сечење) во резервоарот за вода и течноста за ладење со маснотија е забранета.
  4. Процентотerгравитационата положба е на задниот дел на машината, должината, ширината и висината се: 1200mm,600 мм,1300 мм.Машината треба да се постави стабилно и да се транспортира во сува средина и да се чува подалеку од дожд.
  5. Потребни се специјални алатки за демонтирање со цел да се избегне уништување на компонентите на машината.

   

 • електрично целосно автоматско тркалање на конец за арматура

  електрично целосно автоматско тркалање на конец за арматура

  JBG-40 целосно автоматско соголување на ребра и машина за тркалање паралелна нишка усвојува нова MCU како основна контролна единица, има силни перформанси против пречки. Контролерот е поврзан со LCD екран на допир, сите функции за дебагирање може да се имплементираат на LCD екранот на допир, Откако машината ќе влезе во автоматска работна состојба, на екранот се прикажува работниот статус на секоја фаза од машината.Електричниот дефект на машината може директно да се рефлектира и на екранот на допир, така што решавањето проблеми е полесно и поудобно.